Aveți întrebări? Avem răspunsuri

Internet Protocol Television (IPTV) este o tehnologie ce vă permite să urmăriți programele tv direct pe dispozitivul sau televizorul dumneavoastră prin intermediul internetului fără a avea nevoie de o antenă satelit sau alte echipamente necesare.
Mai nou această tehnlogie este numită “Televiziunea viitorului” deoarece într-un viitor foarte apropiat toată lumea o s-o folosească.

Viteza la internet recomandata este de minim 10 mb/s.
Pentru a efectua un test puteti folosi site-ul speedtest.net

Singura modalitate de plata acceptata este PayPal. Pentru eventuale colaborari sau parteneriate se poate folosi si transferul bancar.

Politica de refund.
De retinut inainte sa comandati!

Pot sa primesc banii inapoi daca nu sunt multumit de serviciu?

Desigur ca puteti! Totusi de retinut este faptul ca PayPal percepe un comision de 20% pentru orice tranzactie, procentaj prin care PayPal isi plateste taxele si impozitele. Asta inseamna ca daca dumneavoastra efectuati o plata de 15 euro catre RO HD, suma v-a ajunge in contul nostru cu 20% mai putin. Pentru refund mai este nevoie de o alta tranzactie prin care PayPal isi opreste din nou comisionul de 20% pentru taxe si impozite. Asta inseamna ca suma de refund este cu 40% mai mica decat valoarea serviciului RO HD, bani impozitati de PayPal nu de RO HD.

Daca doriti sa anulati seriviul fara un motiv anume puteti face acest lucru direct din contul dumneavoastra accesand Serviciile mele > Selectati serviciul activ > Anulează serviciul. RO HD v-a restitui automat suma folosind urmatorul algoritm oferit de PayPal: Suntem intr-o situatie ipotetica in care ati comandat un aboanemnt lunar in valoare de 15 euro si l-ati folosit 15 zile, apoi doriti anularea serviciului. Algoritmul nostru v-a calcula automat zilele ramase 15 si veti primi diferenta de bani. In cazul de fata 7.50 euro care vor fi impozitati de PayPal. RO HD nu este raspunzator pentru taxele percepute de PayPal deoarece nu sunt incasate de noi. Orice banca si orice procesator de plati precum PayPal percep un anumit comision pentru tranzactii. Bani prin care isi platesc taxele, impozitele si personalul.

Inainte sa comandati serviciul luati la cunostiinta si sunteti de acord cu acest lucru!

O conexiune extra pentrmite folosirea abonamentului pe inca un dispozitiv. Se pot adauga maxim 5 conexiuni extra. Pretul unei conexiuni extra este de 5 euro lunar.

Dispozitivele compatibile cu serviciul iptv sunt: Smart tv, toate dispozitivele MAG, smartphone, PC & laptop, boxuri Android, Fire Sitck, Engima, Kodi.

Aplicatii compatibile iptv: Smart IPTV, SS IPTV, Perfect Player, NET IPTV, KODI, GSE Smart IPTV, IPTV Extreme, Smarters IPTV, VLC, Royal IPTV & altele.

Da! De cele mai multe ori serviciul se activeaza instant dupa confirmarea platii. Uneori acest lucru poate dura cateva minute. Va rugam sa asteptati emailul de confirmare cu datele de conectare.
Atentie! Este posibil ca emailul sa ajunga in folderu SPAM

Uneori este posibil să întâmpinați buffering din cauza vitezei mici a internetului sau a traficului prea mare la internet.

Cauză:
Cea mai frecventă cauză de buffering este rezultatul unei conexiuni lente la internet. Acest lucru poate fi din cauza vitezei de internet mici sau a altor utilizatori care blochează lățimea de bandă. Aveți o mulțime de utilizatori în casa dvs.? Deconectați dispozitivele și încercați din nou.

Al doilea motiv este că utilizați Wi-Fi, care nu este recomandat pentru serviciul iptv, deoarece aveți nevoie de conexiune directă (LAN) la rețeaua de internet pentru a vă bucura de o vizionare lină fără întreruperi.

Sfaturi:
Conectați-vă direct la routerul dvs. folosind un cablu LAN (ethernet) sau la un adaptor pentru rețeaua electrică.
Dacă nu este posibil, încercați să mutați dispozitivul mai aproape de router.
Schimbați-vă reteaua WI-FI. Pentru a evita interferențele cu dispozitivele din apropiere.
Dacă întâmpinați buffering, apăsați „pauză” timp de 10-15 secunde și reluați, de cele mai multe ori v-a elimina problema.

Dacă în timp ce urmăriți un canal, serviciul pare să fi întrerupt, pur și simplu selectați și deschideți un alt canal, apoi reveniți la canalul inițial pentru a vedea dacă acesta este acum redat, acest lucru poate fi cauzat de o întrerupere în transmisie pentru o secundă.

Dacă un anumit canal nu funcțioenază vă rugăm să ne contactați.

Pentru a deveni reseller va rugam sa ne contactati completand formularul de mai sus.

Serviciul de suport tehnic RO HD este disponibil numai clienților ce dețin un abonament activ. De reținut este că testele de 12 ore nu dispun de suport tehnic iar RO HD nu este răspunzător pentru instalarea sau configurarea lor.


Oferim clienților noștri suport tehnic profesional prin Live Chat sau tichete pe site. De asemeni vă rugăm să înțelegeți că uneori echipa tehnică poate fi ocupată pentru a vă răspunde la toate mesajele însă vă asiguram că orice problemă se va rezolva în minim 2 minute și maxim 24 ore. Pentru o experiență cât mai plăcută pe site-ul nostru vă recomandam să citiți Biblioteca de cunoștiințe ce dispune de articole, tutoriale și informații referitor la serviciul RO HD.

RO HD își rezervă dreptul de a vă suspenda sau a vă rezilia accesul la servicii ori de a vă șterge contul dacă se întâmplă următoarele:
– distribuiti adresa m3u sau portaul MAG altor persoane, pe internet sau oriunde altundeva cu exceptia dispozitivului dumneavoastra;
– încălcați grav sau în mod repetat aceste condiții, termenii suplimentari specifici condițiilor sau politicilor;
– o dispoziție legală sau o decizie judecătorească ne cere să facem acest lucru;
– credem în mod rezonabil că purtarea dvs. provoacă daune. De exemplu, prin compromitere, încercări de phishing, hărțuire, trimitere de spam, inducerea în eroare a altor persoane sau copierea automată a unui conținut care nu vă aparține;